Íme a legolcsóbb-legjobb ének mikrofon

Korábbi cikkben már írtam az MXL990 típusú “low budget” mikrofonról, melynek hangja a tőle 3-4x drágább versenytársaival azonos. A napokban egy projekt kapcsán kezem közé “keveredett” egy énekes hölgy mikorofonja, melynek márkájáról nem igazán hallottam korábban semmit.

Az énekes anyagát a megszokott módon felvettük egy Rode NT1, valamint egy MXL990 mikrofonokkal, majd a fennmaradó időben tesztelésre került az alábbi miki is:

Superlux E205

Nem vagy egyedül, ha a brand hallattán kikerekedett a mosolyod, számunkra is “ismeretlen” volt ez a cég, melynek dedikált weboldalát is 10 percig kerestük. Ez az: http://www.superlux.com.tw/productKind.do?pdkid=b1dfcdc3-f1e7-4ae0-8786-5da613871d05&level=2&lv0=1

Gyárt ez a cég mindent, ami hanggal kapcsolatos, meg is kerestük a stúdió mikrofonjait. Az E205-ös mikrofon termékismertetője alapján nem vártunk sokat hangzás tekintetében…őszintén szólva az árcédulájára nézve azt sem hittük, hogy megszólal. De megszólalt. Nem is rosszul. Alapjában véve vlog/home vocal mikrofonnak tökéletes, sőt!!!!!! gyakorlott utómunkával a hátunk mögött lazán lehet a hiányosságait korrigálni és minőségi eredményt kialakítani.

Tesztjeink szerint két verzió létezik:

  1. Ha egy “olcsó-legjobb” nagymembrános mikrofont szeretnél, akkor: MXL990-et kell venned!
  2. Ha a “legolcsóbb-legjobb” nagymembrános mikrofont engedheted meg magadnak, akkor: Superlux E205 a tökéletes választás.

Hogy mennyibe is kerül ez a kis csoda?
Kemény 12.500 FT

…és akkor jöjjenek a videók