Uno – Olcsó, analóg szinti az IK Multimédiától

Az idei Superbooth egyik érdekessége az IK Multimedia Uno jelölésű analóg szintetizátora. Az IK Multimédia név hallatán a legtöbben a mobil eszközökhöz gyártott audió interfészekre, kiegészítőkre, valamint a világhírű mastering szoftverre asszociál. Ezt mától (vagyis majd csak júliustól) felül kell írnunk, ugyanis az IK ezzel a kis vacakkal beszáll a hardverhangszerek piacára is.

A “vacak” jelző erős annak ismeretében, hogy maga Erik Norlander áll az Uno fejlesztésének hátterében. A srác maga alapította a világszínvonalú szintetizátorokat gyártó Soundmachines céget, később az Alesisnél megcsinálta az Andromeda szintit, most pedig az IK Multimédiánál tengeti napjait.

Az ígéret szerint az Uno képes lesz klasszikus és modern analóg hangokat létrehozni, amelyek bőven kiszolgálják majd a kezdőknek és a tapasztaltabb szintetizátor felhasználókat is. 100 előre beállított presettel érkezik a kicsike, melyeket arpeggiátorral és szekvencia editorral tovább bindzsizhetünk majd.

Az analóg jelútban két oszcillátor dolgozik, amelyek egymástól függetlenül szerkeszthetők. Van benne továbbá egy zajgenerátor, egy rezonáns multimódus szűrő és egy VCA is. A modulációs oldalon hét LFO hullámforma van a hangmagasság, a szűrő, az erősítő és a folyamatos oszcillátor hullámformák modulálására, beleértve a PWM-et is. Az Uno hordozható, mivel akkumulátorral is működtethető, bár úgy tűnik, nincs beépített hangszórója, aminek elsőre nem örülünk. Várható megjelenés: 2018. július

További infó itt: