Logic Pro X – tudsz zongorázni

Sokan kérdezik szakmai munkásságom és előadásaim során, hogy hogyan készíthető modern chord, hook vagy lead melody? Erre egyszerű a válasz: csak játszd fel azt, ami a fejedben van!

De mi van azokkal, akik nem tudnak hangszeren játszani, azonban éveket sem szeretnének a zenesuliban ülni? Nekik találták ki azokat a speciális megoldásokat mint az ODESI, a Captain plugin, a Scaler vagy a Logic Pro X zseniális MIDIFX plug-injei és “zenésztámogató” funkciói.
Akik ismerik a Logic Pro X DAW-ot csak jókat tudnak róla mondani, akik pedig hátrányosan nyilatkoznak róla, az csupán abból ered, hogy nem ismerik.

Kevesen tudnak arról a zseniális funkcióról is, amely segítségével csak beírod a skálákat a partitúrádba, majd a hangszerekkel automatikusan ezekben a hangnemekben dolgozhatsz.

Micsoda? Beírom, hogy a vers Am, C, Fm, Em….és anélkül, hogy jártam volna szolfézs órára vagy tanultam volna zongorázni, amit lenyomok a MIDI billentyűzeten az nem lesz hamis?

IGEN

Mivel a Transpose MIDIFX segítségével csak ki kell választanod, hogy mettől meddig milyen akkordú legyen a projekted, majd a behívott hangszereken ennek megfelelően tudsz játszani és felvételeket készíteni.

És mi van az akkordokkal?

Ha lefogsz 3 billentyűt, az tuti, hogy annak a skálának az egyik 3-as hangzatú akkordja lesz valamelyik fordításában. Ha 4,5,6 billentyűt fogsz le, akkor szépen belépsz a jazzisták világába olyan akkordokat tudsz lefogni zenei elméleti ismeretek nélkül.