Sound Design? Itt kezdj hozzá.

Rohanó világunk szinte napi rendszerességgel tár elénk új virtuális hangszer és effekt alkalmazásokat. Az ismert brandek fejlesztéseivel nem nagyon lehet mellényúlni, azonban ezek olykor bonyolultnak tűnhetnek a kezdő felhasználó számára. Az egyedi hangzás kialakításáért 80%-ban a hangszerelés fele, melyet hardver és szoftver hangszerekkel egyaránt megvalósíthatunk.

A hang modellezési eljárások mindkét platformon ugyanazok, azonban a sound designnal foglalkozó producerek kérdései mindig másak. Néhány ezek közül:

  • Mi az az ADSR?
  • Az envelope mire jó?
  • Mi az az LFO és mit csinál?
  • Filterek, OSC, stb?

Nyugi, ezeknek mind egyedi jelentése és funkciója van! Ha megtanulnád a sound design folyamatát, látogass el tanfolyamainkra. (www.ekidio.hu)

Ha autodidakta módon szívnád fel a tudást, akkor ezzel kezdj neki a tanulásnak: TAL Noise Maker!

TAL Noise Maker
Ezen a hangszeren kevés a grafika csicsa, ami elvenné fela használó figyelmét, azonban valamennyi sound designnal kapcsolatos funkciót képes egyszerűen és gyorsan bemutatni. Ha megismered az egyes funkciók működését és a hangzásra gyakorolt hatását, nem fog kellemetlen perceket okozni más hangszereken sem a sound design. Nem ebből a szintetizátorból fogod kicsavarni az évszázad presetjét, azonban betonbiztosan képes leszel általa megtanulni a fogásokat.

Itt elérhető: https://tal-software.com/products/tal-noisemaker

A plug-in INGYENES és elérhető minden platformra 32/64 bites változatban egyaránt!

Itt meg jól megnézhető…