Modern automata compressor ingyen!

Soha jobbkor nem is jöhetett volna a ComBear új automata kompresszora, mint most, karácsony előtt! Ezt bizony beteheted a karácsonyi szettedbe, nagyot fog szólni.
Nincs infó arról, hogy milyen kompresszálási algoritmust kívánja megvalósítani, de hangzása alapján a VCA felé húz. Ja….mert ez bizony egy automata kompresszor, nincs attack, release. Van viszont input/output és threshold szabályozó.

A plug-in a sokak számára ismert és kedvelt Fattener bitcrusher szörnyre hajaz…legalábbis grafikai varázslatban. A threshold értékének növelésével az alkalmazás medve ikonja egyre morcibb képet vág. Felhasználhatóság szempontjából a plug-in “érdekes”…és akkor ezzel a legnagyobb alázattal jeleztem a szakmai véleményemet is. mondhattam volna azt is, hogy sz@art sem ér csak egy nagy vakítás, azonban ha csupán egy zenészt inspirál bármire is a kis vacak, akkor megérte. Na nézzük a tényeket.

  • a kompresszálási arány nagyon kicsi vagy csak én nem hallom jól amit “munkálkodik” a hangon
  • a GR visszajelző pontatlan (nem kicsit)…akkor nagyon 🙂
  • komolyabb kompresszió mellett a make-up gain nem képes felhozni a jelszintet legalább a bemenő szintig
  • az “óvatosabb” tekergetések bypass on/off tesztje alapján kimondható, hogy csak csupán egyszerű hangerő tologatásról van szó…kompressziót nem igazán vettünk észre

Akik harcolnak még a “kinek van a legtöbb plug-inje” háborúban, azoknak kötelező…na meg azoknak is, akik nagyobb hangsúlyt fektetnek a vizuálra, mint a hangzásra. Egy szó mint száz, a kis maci grimaszai nagyon aranyosak…és ebben ki is merül az alkalmazás érdemi része.

Az alábbi videó ügyesen vezet félre, ugyanis az input/output jelszintet nem mutatja egymás mellett, ezáltal simán elhiteti a fülünkkel, hogy “bazz…ez sokkal jobb lett…”.

Boldog Karácsonyt!